Nastavak tribine „Bog i deca Avramova“

19. 1. 2017.

Prva u nizu tribina, u okviru okruglog stola, koja je započela 2014. g., a koja nosi ime „Bog i deca Avramova“ održana je večeras u Velikoj većnici Gradske kuće sa temom – Blaženi mirotvorci.

Cilj ovog poduhvata je  jačanje dobrih međuljudskih odnosa i unapređivanje međukonfesionalnog  dialoga. Tribina je bila veoma dobro organizovana i gotovo da u većnici nije bilo mesta, što nije bio slučaj u prvom delu ovog serijala.

Iako najavljen, gradonačelnik Bogdan Laban nije bio prisutan, povodom hitnog poziva neposredno pred početak tribine, kako je objasnio načelnik SBOU Dragi Vučković obraćajući kao prvi večerašnjem skupu.

Prisutnima su se redom još obratili gosti: Generalni konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša i vicekonzul Republike Italije, Karmine Tarallo.

Na tribini su govoriti: Prvi rabin Srbije gospodin Isak Asiel, u ime Jevrejske zajednice; fra Zdenko Gruber, gvardijan subotičkog samostana, u ime rimokatoličke crkve; Efendija Hasan Skorupan imam subotički, u ime Islamske zajednice i protonamesnik Dragan Stokin, u ime Srpske Pravoslavne Crkve.

Najavljen g. Gabor Dolinski, (Evangelička crkva) nije bio došao na tribinu, a uzroci nedolaska su ostali za sada nepoznati.

U zvučnim prilozima poslušajte šta je ko rekao, pošto su u pitanju teološke „rasprave“, vrlo je teško izvuči nešto a da se ne naruši „celina“.

Isak Asiel govor na tribini Blaženi mirotvorci