ŠAHOVSKI TURNIR U SUBOTICI

13. 6. 2024.

U prostorijama Jevrejske opštine Subotica, 8. juna je održan Međuopštinski pojedinačni šahovski turnir jevrejskih opština Srbije. Učestvovali su šahisti iz Beograda, Splita, Novog Sada i Subotice sa ukupno 12 učesnika.

Turnir su otvorili Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine Subotica i Vlado Kovač, inicijator i organizator turnira.

Istaknuti internacionalni šahovski sudija Miodrag Maravić je na početku turnira upoznao učesnike sa pravilima po kojima će se odvijati takmičenje. Turnir je sprovden po švajcarskom sistemu, u šest kola, rapid metodom, sa partijama u ograničenom trajanju od po 15 minuta.

Takmičari koji su osvojili prva tri mesta su nagrađeni medaljama, a svim učesnicima su dodeljene diplome. Prvo mesto osvojio je Branislav Đurašević, FIDE majstor problemskog šaha iz Beograda. Drugo mesto je pripalo Vladi Kovaču iz Subotice, a treće mesto je osvojio Borivoje Kario iz Beograda.

Prisutni učesnici su iskoristili priliku da se prisete preminulih prijatelja i šahista Jošue Štajnfelda iz Subotice i Ivana Ujhazija iz Novog Sada.

Nakod turnira učesnici su nastavili ugodno druženje.